Árajánlatkérés

Több lehetőség is bejelölhető.
Kérjük, írja le minél részletesebben az elképzeléseit. Amennyiben bizonytalan, hogy mire van szüksége, úgy hívjon minket bizalommal telefonon!

A legjobb Drupal 7 SEO modulok

A Drupal az egyik legjobb CMS SEO szempontból annak köszönhetően, hogy a közösség rengeteg modult tett elérhetővé a honlapkészítők és honlaptulajdonosok számára, hogy a legjobb eszközöket és módszereket használhassák oldaluk teljeskörű onsite optimalizálására. Az alábbi modulok megfelelő használatával egy igazi SEO nagyágyúvá válhat a Drupal oldalunk. Félreértés ne essék, nem elég telepíteni és beállítani ezeket a modulokat, majd hátradőlve várni az eredményeket! Ez önmagában még kevés lesz, viszont erős várat csak erős alapokra építhetünk.
 

SEO Compliance Checker

Ez a modul jelentésekkel szolgál előre beállított szabályok alapján az egyes elmentett tartalmainkat illetően. Tartalmak mentésekor, vagy módosításakor egy riportot láthatunk, amely apró, de hasznos segítség lehet hosszútávon, hogy biztosan ne felejtsünk el kitölteni az alt taget a képeinkhez, vagy hozzáadni a cím attribútumot a linkjeinkhez. A modul végez kulcsszósűrűség vizsgálatot is, de ennek egyre kisebb jelentőséget tulajdonítanék.
 

SEO Checklist

SEO gyorslista. Ez a modul önmagában semmilyen funkcióval nem szolgál és gyakorlott SEO-soknak nem is fog sok segítséggel szolgálni, kezdőknek azonban hasznos lehet végigmenni az ellenőrzőpontokon, hogy biztosan nem felejtettek-e ki valamit, illetve számukra tanulási szempontból is érdekes lehet.
 

Page Title

A Page Title egy roppant hasznos modul, amelynek segítségével egyedi címeket, cím sablonokat hozhatunk létre. Tokenek segítségével különféle adatokkal egészíthetjük ki főoldalunkat, tartalomtípusainkat, taxonómiai kifejezéseinket, a hozzászólásokat, az azokra érkezett válaszokat, vagy épp a gyűjtőoldalak lapozott oldalait.
 

Path Redirect

A honlapunk integritása szempontjából hasznos modul, amellyel törölt, módosított tartalmaink útvonalai egy 301-es átirányítással átirányíthatóak egy új útvonalra, így a keresőkből, vagy más honlapokról érkező látogatók nem 404 oldalra érkeznek, illetve ezáltal elkerülhetők a keresőmotorok által kidobott hibák száma.
 

Global Redirect

A Global Redirect egy egyszerű modul, amely megakadályozza, hogy több útvonalon is elérhető legyen ugyanaz a tartalom az oldalunkon belül, így elkerülhető a tartalomduplikáció. A legegyszerűbb példa a létjogosultságára az, hogy a Pathauto modul segítségével létrehozott tiszta url-ek esetében a Drupal által használt útvonalak (lsd. pl.: node/10 ) ugyanúgy elérhetőek.
 

Metatag

A meta adatok körüli felhajtás bár egyre kisebb, de semmiképp nem hátrányos ha, használjuk ezt a modult. Meta leírások megadásához tökéletes megoldás, meta kulcsszavakat pedig nem használunk!
 

Meta tags quick

Views és Panels oldalak esetében alapértelmezetten nem lehet meta adatokat megadni, ez a probléma viszont kiküszöbölhető a Meta tags quick modul segítségével, amellyel bármely Drupal által létrehozott útvonal esetében megadhatóak a meta adataink.
 

Search 404

Amennyiben egy 404-es, vagyis nem található oldalra érkezett a látogatónk, akkor az útvonal alapján ez a modul egy keresést végez és kiadja az adott kulcsszóra legmegfelelőbb találatokat. Ennek köszönhetően javítható a bounce rate és a felhasználói élmény.
 

XML Sitemap

Az XML sitemap segítségével dinamikus oldaltérképek hozhatóak létre a sitemaps.org specifikációi alapján. Tartalomtípusonként és taxonómiai szótáranként beállítható, hogy mely tartalmak legyenek indexelve a keresőrobotok által. Az így létrehozott sitemap beküldhető Google Webmaster Toolba, így gyorsabban és intelligensebben kerülnek indexelésre a tartalmaink, anélkül hogy akár egy oldal is kimaradna.
 

Links Checker

Az oldalunkról kimenő, halott (már nem élő weboldalakra, vagy aloldalakra mutató) linkek negatív hatással vannak keresőoptimalizációs szempontból. Erre a problémára jelent megoldást a Link Checker modul, amely jelentést készít azokról a linkekről, amelyek már nem elérhetőek, így javítani tudjuk a hibákat mielőtt problémánk származna belőle. Ez főként terjedelmes sok száz, vagy ezer aloldallal rendelkező Drupal oldalaknál lehet hasznos, ahol a kimenő linkek más módon átláthatatlanok lennének egyébként.
 

HTML Purifier

Ez a modul szűri a hibás, vagy lezáratlan HTML tageket, hogy a kimeneti forráskódunk szabványos legyen. WYSIWYG szövegszerkesztők esetében ez rendkívül hasznos és biztonságos megoldást jelent.
 

Pathauto

A Pathauto modul segítségével kulcsszógazdag URL-ek hozhatóak létre Drupal oldalunkon, amely nem csak a keresőmotorok, de a látogatók számára is hasznos infomációval szolgálnak.
 

Google Analytics

A Google Analytics használata ma már több, mint javasolt. Ha van már GA fiókunk és létrehoztunk egyedi honlap azonosítónkat, akkor a Google Analytics modul segítségével elég megadni azt a modul konfigurációs felületén, nem szükséges a megadott beágyazási kóddal bajlódni. További előnye, hogy egyéb beállításokat is alkalmazhatunk, például letilthatjuk a Google Analytics követést admin felhasználók számára, így a legkevésbé sem torzulnak a statisztikáink.
 

Schema.org

Korábban volt már szó a mikroadatok használatáról, ehhez feltétlenül ajánlotta schema.org modul. A schema.org által használt használt struktúrált adatleíró sémák segítségével tartalomtípusainkat, mezőinket kibővíthetjük további információkkal, amelyeket felismer a Google, a Bing és a Yahoo egyaránt, így a találataink mellett további  kibővített keresési információk is megjelennek.

Kérdése van? Árajánlatot kérne? Küldjön üzenetet!
100% garancia
Egyedi weboldalak
Kiszámítható költségek
Gyors határidő