Árajánlatkérés

Több lehetőség is bejelölhető.
Kérjük, írja le minél részletesebben az elképzeléseit. Amennyiben bizonytalan, hogy mire van szüksége, úgy hívjon minket bizalommal telefonon!

Drupal views gyorstárazás

A Views modul olyannyira hasznos eszköz egy Drupal honlap fejlesztésekor, hogy a Drupal 8-tól kezdődően már a core része lesz. Drupal 7 esetében azonban a Views kiegészítő modulként érhető el és őszintén szólva a modul nem igazán a teljesítményéről híres.

Ebben a bejegyzésben bemutatok pár módszert, amelynek segítségével javíthatunk Drupal weboldalunk teljesítményén nézeteink gyorstárazásával.
 

Drupal blokk cache

A Drupal core nagyszerűen tudja cachelni az oldalainkat és blokkjainkat. Amennyiben Views segítségével blokkokat hozunk létre, akkor a nézetünk haladó beállításai alatt a „blokk gyorsítótárazása” lehetőséget választva kihasználhatjuk a core gyorstárazási mechanizmusát. Többféle gyorstárazási mód közül is válogathatunk, pl: laponként, jogosultságonként, felhasználónként, illetve ezek egyes kombinációit is válaszhatjuk.
 

Views cache

Ugyancsak a Views felhasználói felületének haladó beállításai alatt találjuk a „Gyorstárazás” opciót, amely segítségével idő alapú gyorstárazást állíthatunk be. Ezt olyan esetekben érdemes használni, amikor nem blokkot, hanem oldalt hozunk létre egy nézet segítségével. A gyorsátarazás engedélyezését követően beállíthatjuk, hogy mennyi ideig tárolja az oldalunk a lekérdezés eredményét, illetve a lekérdezés által létrehozott kimenetet. Több lehetőség közül is válaszhatunk, de lényegében ha mindkét esetben 5 perces gyorsítótárat állítunk be, már akkor is jelentős teljesítménynövekedést érhetünk el.
 

Views Content Cache

A Views Content Cache modul a Views cache-re épül és tartalom alapú gyorsítótárazást tesz lehetővé. Tartalmainkhoz kapcsolódó feltételek alapján beállítható, hogy mikor frissüljön a cache. Valamint minimum és maximum gyorsítótár időtartamot is beállíthatunk, ahol a maximum cache időtartam arra vonatkozik, ha nem történik semmilyen változás a tartalmainkban a megadott időtartam során. Ideális esetben a minimum időtartam lehet mondjuk 5 perc, a maximum időtartam pedig lehetőleg minél több.
 

Összefoglalás

A legtöbb Views-szal létrehozott nézetünk esetében érdemes bekapcsolni valamilyen gyorstárazást. Blokkok esetén a blokk gyorsítótárazás, oldalak esetében pedig a Views Content Cache modul jelenti a legjobb megoldást, amelynek köszönhetően beállíthatjuk, hogy mennyi ideig legyen cachelve a nézetünk és mikor törlődjön. Ha pedig ezek egyike sem válik be az adott körülmények miatt, akkor egy pár perces időalapú gyorstárazás még mindig jó megoldás lehet, hogy javítsunk a teljesítményen.

Kérdése van? Árajánlatot kérne? Küldjön üzenetet!
100% garancia
Egyedi weboldalak
Kiszámítható költségek
Gyors határidő