Árajánlatkérés

Több lehetőség is bejelölhető.
Kérjük, írja le minél részletesebben az elképzeléseit. Amennyiben bizonytalan, hogy mire van szüksége, úgy hívjon minket bizalommal telefonon!

Facebook megosztási kép beállítása Drupalban

Facebook rendszerint megtalálja, hogy melyik a megfelelő kép ha meg szeretnénk osztani bármilyen tartalmat a honlapunkról. Elég csak beillesztenünk a megosztásra szánt tartalom URL-jét Facebookon és máris böngészhetünk az előnézeti képek között, amelyet a megosztáshoz szeretnénk csatolni.

Probléma akkor adódik, ha Facebook nem azt a képet tölti be elsőre, vagy egyáltalán nem tölti be a képet, amit mi szeretnénk. Sokszor például a logó, vagy épp egy banner az első kép, és csak a második, harmadik kép az, amely valójában ahhoz a tartalomhoz tartozik, amit meg akarunk osztani. Ez azért probléma, mivel a látogatóink nem fognak törődni azzal, hogy válogassanak a képek között, ha meg szeretnének osztani valamit a honlapunkról az ismerőseik között. Egy a témához szorosan nem kapcsolódó kép pedig sokkal kevésbé kelti fel az érdeklődést, így hiába találta valaki méltónak arra az oldalunk tartalmát, hogy megossza, az ismerősei már kisebb valószínűséggel fognak átkattintani.

Ahelyett, hogy a szerencsére bíznánk a dolgot, mi magunk is megadhatjuk Facebook számára, hogy mi legyen az alapértelmezett kép Drupal 7 oldalunk esetében.

Ehhez a Drupal sminkünk template.php fájlját kell mindössze módosítanunk. Tegyük fel, hogy a sminkünk neve mytheme és a kép mező, amelyet meg szeretnénk osztani az a cikk tartalomtípushoz tartozó kép mező (field_image).

Ebben az esetben az alábbi kóddal adhatjuk meg Facebook számára, hogy mi legyen az alapértelmezett megosztási kép.
 

function mytheme_preprocess_page(&$vars){
  global $base_url;
  $img = $base_url.base_path().path_to_theme()."/logo.png";
  if($vars['is_front'] != TRUE){
    if(isset($vars['node']->field_image['und'][0]['uri'])){
      $img = file_create_url($vars['node']->field_image['und'][0]['uri']);
    }
  }
  $element = array(
    '#tag' => 'meta',
    '#attributes' => array(
    "property" => "og:image",
    "content" => $img,
    ),
  );
  drupal_add_html_head($element,'facebook_share_image');
}

A teendőnk mindössze annyi, hogy a mytheme helyett beírjuk a saját sminkünk nevét, illetve ha másik képmezőt használunk, akkor a field_image helyett a saját képmezőnk rendszernevét írjuk be majd beillesztjük a kódot a template.php fájlunk végére és töröljük a Drupal smink gyorsítótárát (egy egyszerű mentés a sminkek beállítása oldalon is megteszi).

Az új funkció a főoldalunk esetében a logónkat fogja megosztani, amely a sminkünk könyvtárában található. Természetesen, ha másik képet szeretnénk, akkor a logo.png helyett tetszőlegesen megadható másik kép is, csak ne felejtsük el ezt a képet feltölteni a sminkünk könyvtárába. Aloldalakon pedig a korábban említett kép mező lesz a megosztáshoz használt kép.

Kérdése van? Árajánlatot kérne? Küldjön üzenetet!
100% garancia
Egyedi weboldalak
Kiszámítható költségek
Gyors határidő