Árajánlatkérés

Több lehetőség is bejelölhető.
Kérjük, írja le minél részletesebben az elképzeléseit. Amennyiben bizonytalan, hogy mire van szüksége, úgy hívjon minket bizalommal telefonon!

Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a strukturált mikroadatokból

Mik azok a mikroadatok és mire jók egyáltalán? Ön is biztos látta már, hogy Google keresések közben egyes találatok mellett a szerző képe, értékelések, illetve különféle bővítmények is megjelennek. Nos ezek mind a mikroadatoknak köszönhetőek, amelyet a jövőben minden honlapon érdemes lesz használni, ha nem akar valaki lemaradni a versenytársak mögött.

 

A mikróadatok célja elsősorban az, hogy használhatóbb legyen az internet azáltal, hogy a honlapok forráskódjában az egyes információk egységes, szabványos, struktúrált formázást kapnak, amelyet a keresőmotorok is értelmezni tudnak és így több, hasznos adatot tudnak megjeleníteni az egyes találatok mellett.

 

A mikróformátumok megfelelő használata az egyik legjobb dolog, amivel kiemelhetjük weboldalunkat a keresési találatok között. A pletykák szerint a jövőben azok a weboldalak, amelyek nem használnak mikróadatokat lemaradhatnak az élbolytól. A Google Webmastertool repertoárjában is találunk már eszközöket, amelyek segítenek, hogy követni illetve javítani tudjuk a mikroadatokkal kapcsolatos hibákat.

 

Mindenképp érdemes ezeket az eszközöket használni, mivel bár a mikroadatok használata viszonylag egyszerű, azonban a tökéletes eredmény érdekében nem árt, ha teszteljük is, hogy minden úgy működik, ahogy szeretnénk. Íme pár lépés, hogyan kellene használni a mikróadatokat:

  1. Elemezzük a honlapunk tartalmát és jelöljük meg a megfelelő adatokat a shema.org által biztosított mikróformátumokkal. Ehhez kövessünk a schema.org által leírt javaslatokat.
  2. Másoljuk és illesszük be oldalunk url-jét a Google Rich Snippet Tool tesztfelületén!
  3. Elemezzük a rich snippet (bővített kivonat) adatokat, hogy minden a helyén van-e.
  4. Google Webmaster Toolban ellenőrizzük, hogy milyen adatokat érzékel Google miután az oldalunkon a mikróadatok élesítésre kerültek.
  5. Kövessük nyomon Webmaster Toolban és a keresési találatok között az eredményeinket. (néha napokig, vagy akár hetekig is eltarthat mire látszanak a friss adatok)
  6. Amennyiben szükséges, adjunk hozzá még több mikróformázást a weboldalunkhoz, ismételjük meg az előbbi lépéseket és élvezzük a nagyobb organikus forgalomból származó eredményeket!
Kérdése van? Árajánlatot kérne? Küldjön üzenetet!
100% garancia
Egyedi weboldalak
Kiszámítható költségek
Gyors határidő