Árajánlatkérés

Több lehetőség is bejelölhető.
Kérjük, írja le minél részletesebben az elképzeléseit. Amennyiben bizonytalan, hogy mire van szüksége, úgy hívjon minket bizalommal telefonon!

Honlapkészítés folyamata

Az alábbiakban szeretnénk bemutatni, hogy mi a folyamata a honlapkészítésnek, hogy némi támpontot nyújtsunk azoknak, akik először dolgoznak velünk, vagy épp első alkalommal készítetnek honlapot. Avagy hogyan válik elképzelése valósággá hat lépésben.

Első lépés:  Igényfelmérés

Az első lépés afelé, hogy egy sikeres oldalt készíthessünk, az információgyűjtés. Számtalan dolgot kell figyelembe venni, mielőtt oldala megjelenésének kialakítására térnénk. Mondhatni ez a legfontosabb lépés, hiszen meg kell ismernünk az adott céget, szolgáltatást, terméket, amely a honlap tárgya lesz. Ehhez a legtöbbet meg kell tudnunk megrendelőinkről, azok elképzeléseiről, céljairól hogy az általunk szolgált webes megjelenés a lehető legjobban segítse ezen álmok beteljesülését. Ahhoz, hogy minél jobban segíthessünk, rengeteg kérdést kell feltennünk Önnel és vállalkozásával kapcsolatban.

Pár szempont, amiket figyelembe kell venni:

  • Szándék - Milyen szándéka van az új weboldalával? Információt akar nyújtani, hirdetné szolgáltatását, vagy épp termékeit szeretné eladni?
  • Célok - Milyen elvárásai vannak új honlapjával szemben? Pénzt szeretne keresni vele, vagy csak információkat szeretne megosztani?
  • Célközönség – Létezik olyan csoport, amelyet meg szeretnénk célozni a weboldallal? Hasznos, ha meg tudjuk határozni az ideális látogatókat, akiket szeretne weboldalára irányítani. Kor, nem, foglalkozás, érdeklődési kör, vagy bármilyen ismérv alapján – honlapja megjelenésének az ő ízlésüknek kell megfelelnie, hogy a kívánt üzenetet át tudja adni.
  • Tartalom – Milyen információkat fog a célközönsége keresni honlapján? Valamilyen specifikus információra van szükségük, egy adott terméket, vagy szolgáltatást keresnek, vagy épp online szeretnének rendelni?

Második lépés: Tervezés

Az első lépés során összegyűjtött információk alapján ideje, hogy egy tervet készítsünk weboldaláról. Egy oldaltérkép segítségével felvázoljuk új oldala felépítését. Az oldaltérkép lényegében megmutatja, hogy milyen tartalmak, oldalak lesznek majd elérhetőek az oldalon. Ha már ismerjük, hogy milyen információkat, milyen aloldalakon szeretnénk megosztani a látogatókkal, akkor kialakítjuk a megfelelő architektúrát, amely egy könnyen átlátható struktúrát szolgál majd weboldalának. A tervezést követően kapcsolatba lépünk Önnel, hogy megtárgyaljuk az általunk kialakított tervet és igényei szerint módosítjuk azt, amennyiben változtatásra volna szükség.

Harmadik lépés: Design

Az összegyűjtött információk és a tervek alapján ideje meghatározni, hogy milyen hangulata, színei, elrendezése legyen weboldalának. Ehhez, látványtervet készítünk. A látványterv segítségével elérhető, hogy a megrendelő már akkor el tudja dönteni, hogy mi tetszik neki és mi nem, mielőtt még az oldala elkészült volna, ezzel pedig időt és nem utolsó sorban költséget lehet spórolni.

Egyeztetést követően állunk neki a tényleges dizájn elkészítésének. Megrendelt csomagtól függően több látványtervet is készítünk, amely alapján a megrendelőnek további lehetősége adódik előre megtekinteni új honlapját, illetőleg kifejezni benyomásait a tervekről. Ebben a periódusban igazán fontos a kommunikáció szerepe, hogy az elvárások és végeredmény garantáltan találkozzanak.

Negyedik lépés: Fejlesztés

Ebben a szakaszban a korábban elkészített dizájnt ráhúzzuk az általunk telepített tartalomkezelő rendszerre. Kialakítjuk a főoldalt, az előre egyeztetett különböző tartalmi oldalakat, űrlapokat, galériákat, blogot, fórumot, stb. illetőleg a kért, különböző funkcionalitások is ekkor kerülnek telepítésre. A fejlesztés közben folyamatosan egyeztetünk a megrendelővel mind az oldal működését, mind a megjelenését illetően, az oldal dizájnjának finomhangolása rendszerint a fejlesztés során, vagy annak befejezése után zajlik. Ha úgy érezzük, hogy az oldal elkészült, akkor jöhet a tesztelés.

Ötödik lépés: Tesztelés és átadás

Ebben a szakaszban először saját magunk teszteljük az oldalt, többször ellenőrzünk minden funkciót az oldalon, hogy az úgy működik-e, ahogy elvárható, illetve ahogy kérve volt. Amennyiben minden apró hibát kijavítottunk, úgy a megrendelőnek átadjuk az oldalt, hogy ő, vagy az ezért felelős megbízottja is tesztelje az oldalt. Ha nincs semmi hiba és szabad utat kaptunk, akkor felmásoljuk az oldalt felépítő fájlokat és adatbázist a kért tárhelyre. Amennyiben szükséges úgy szívesen segítünk a domain regisztrációban és tárhelyválasztásaban is. Az oldal telepítése után még egy utolsó alkalommal végigfuttatunk egy hibaellenőrzést és ha minden rendben, akkor az oldal végleges átadásra kerül és a nyilvánosság számára is elérhetővé válik. Igény esetén a tartalomkezelő rendszer használatát be is tudjuk tanítani, így akár Ön, vagy az ezért felelős személy is könnyen frissítheti oldalukat.

Hatodik lépés: Karbantartás és utógondozás

A honlap átadása után sem hagyjuk magára ügyfeleinket, az általunk készített oldalakat kedvező áron karban tudjuk tartani, amely magában foglalja a biztonsági frissítések telepítésétől kezdve az új tartalmak frissítését egyaránt.

Kérdése van? Árajánlatot kérne? Küldjön üzenetet!
100% garancia
Egyedi weboldalak
Kiszámítható költségek
Gyors határidő